Általános szerződési és felhasználási feltételek:

1. HOZZÁJÁRULÁS ÉS A WEBOLDAL ÜZEMELTETŐJE

1.1. Az enido.hu weboldal böngészésével és használatával a felhasználó kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a weboldal használatára és szolgáltatásaira vonatkozó általános szerződési és felhasználási feltételeket (a továbbiakban: ászf.), az adatkezelési elveket (a továbbiakban adatvédelmi tájékoztató) és annak minden pontjával egyetért.

1.2. A jelen ászf. előírásai határozzák meg a Stream Spirit Fejlesztő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kizárólagos használatában álló és általa működtetett www.enido.hu elnevezésű weboldal felhasználásának a feltételeit.

1.3. A weboldal üzemeltetőjének adatai teljes körűen megtalálhatóak az „impresszum” menüpont alatt, amelyet a weboldal látogatója bármikor korlátozás nélkül megismerhet és lehetővé teszi az igénybe vevő számára azt is, hogy tárolja és előhívja azokat, akárcsak a jelen ászf.-et. Felhasználónak minősül minden olyan nagykorú természetes személy, valamint minden olyan jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság vagy egyéb szervezet, aki a weboldalon regisztrál, saját fiókot/identitást hoz létre.

1.4. A weboldalon keresztül megvásárolt szolgáltatásokra vonatkozóan a felek között nem jön létre írásos szerződés.

2. ADATKEZELÉSI SZABÁLYOK

2.1. A weboldal üzemeltetője külön menüpont alatt közzétette az adatvédelmi tájékoztatót, amelyet a weboldal látogatója bármikor korlátozás nélkül megismerhet és lehetővé teszi az igénybe vevő számára azt is, hogy tárolja és előhívja azt. Az adatvédelmi nyilvántartási szám: 83569/2015.

2.2. A felhasználó a weboldal böngészésével és használatával egyértelműen kijelenti azt is, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismerte és elfogadta.

3. A MEGVÁSÁROLHATÓ SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE

3.1. A weboldal kizárólag közvetített szolgáltatásokat forgalmaz. Az egyes szakértőknél megjelölt szakértői területben és szaktudásban való jártasságért kizárólag a szakértő vállal felelősséget.

3.2. A weboldal működtetését a weboldal üzemeltetője közvetítő szolgáltatóként, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései szerint végzi, ekként az általa szerződött partnerek szolgáltatásait értékesíti a vevőknek. Ebből a szempontból csak felhasználó minősülhet vevőnek. Amennyiben az ajánlat tartalma módosul, erről a weboldal üzemeltetője a regisztrált felhasználóit hírlevélben, az ajánlattal élő, vagyis az adott szolgáltatást megvásárló felhasználókat pedig külön e-mailben is értesíti.

3.3. A megjelenített szolgáltatások nem csak online, a weboldal használatával vásárolhatóak meg, hanem azok a Szolgáltatás Szervező viszonteladói hálózatán keresztül is megvásárolhatóak és igénybe vehetőek (www.angelsarmy.hu).

3.4. A weboldalon feltüntetett árak bruttó árak, amelyek az általános forgalmi adót tartalmazzák.

3.5. Amennyiben a weboldal üzemeltetője az adott szolgáltatás vonatkozásában árleszállítást vagy más kedvezményes akciót jelöl meg, úgy minden esetben feltünteti az árleszállítás vagy a más kedvezmény időtartamát, amelyek csak ezen időszakon belüli megrendeléssel vehetők igénybe.

4. A KREDITEK VÁSÁRLÁSÁNAK MENETE

4.1. A weboldalt bárki szabadon böngészheti, azonban bizonyos tartalmakhoz történő hozzáférés, valamint a kínált szolgáltatások megvásárlása kizárólag felhasználói regisztrációval lehetséges. A weboldal üzemeltetője csak nagykorú, azaz 18. életévét betöltött természetes személyeknek, valamint jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaságoknak vagy egyéb szervezeteknek teszi lehetővé a regisztrációt és a vásárlást. Felhívjuk a felhasználók figyelmét a regisztráció előnyeire, miszerint a legközelebbi vásárlásnál adataikat nem szükséges újból megadniuk, valamint a még fel nem használt kreditjeik számát is nyomon követhetik.

4.2. A regisztráció nem vesz igénybe egy (1) percnél több időt, amihez csak a felhasználó e-mail címét, felhasználónevét és egy általa szabadon választott, legalább 6 karakterből és legfeljebb 32 karakterből álló jelszót kell megadnia, ez utóbbit a lehetséges elírási hibák kiszűrése miatt kétszer. Ezt követően a regisztráló felhasználónak az „Elfogadom a felhasználási feltételeket!” felirat bal oldalán lévő négyzetbe tett kattintással el kell fogadnia a jelen ászf. hatályát magára nézve kötelezőnek, mert ez a felhasználói bejelentkezés alapvető feltétele. Majd ezt követően a „Regisztrálok” feliratra kattintással a rendszer automatikusan létrehozza a felhasználó saját fiókját, amiről a felhasználó a megadott elektronikus levelezési címére válasz üzenetet fog kapni, ami tartalmazza a megadott felhasználónevét és jelszavát, azonban ennek visszaigazolása a regisztráció megerősítéséhez nem szükséges. Ha a felhasználó valamelyik mezőt nem tölti ki, úgy a rendszer nem engedi tovább a regisztrációt folytatni, hanem a ki nem töltött mezőt pirossal jelzi a regisztrációban részt vevő felhasználónak.

4.3. A sikeres regisztrációt követően a weboldal a felhasználót automatikusan be is lépteti. A weboldal üzemeltetője felhívja a felhasználók figyelmét az adatok pontos megadására annak érdekében, hogy a szolgáltatás nyújtása zökkenőmentesen történhessen.

4.4. A szolgáltatási csomagok megvásárlásának menete a következő:

4.4.1.   A regisztrált felhasználó a belépést követően a felső menüpontban megjelenített „Kreditek” feliratra kattintva kezdheti meg a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges egységek (a továbbiakban: „kreditek”) megvásárlását. A felhasználó a PayU rendszerén keresztül online módon bank- illetve hitelkártyával, valamint banki átutalással fizetheti ki a megvásárolni kívánt kredit vételárát.

4.4.2.  Az ezt követő oldalon első lépésben a felhasználónak ki kell választania az általa igénybe venni kívánt fizetési módot, amelynek ikonjára kattintva kijelölheti azt, majd a „Következő” gombra kattintással folytathatja a vásárlás menetét.

4.4.3.   Az ezt követően bejelentkező oldalon a felhasználó kiválaszthatja a megvásárolni kívánt kredit mennyiséget, amelyre kattintva a kiválasztott kredit csomag nagyobb ikonnal jelenik meg. A weboldal üzemeltetője ebben a körben felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy a nagyobb összegű kreditek megvásárlásához további krediteket biztosít a felhasználók részére, tehát a nagyobb csomagok megvásárlásának egységára előnyösebb. A felhasználó a csomag kiválasztását követően a „Következő” gombra kattintással léphet tovább a vásárlás menetében.

4.4.4. Felhasználónak ezt követően meg kell adnia személyes adatait (név, cím és telefonszám) a fizetés azonosítása érdekében. Ha a felhasználó valamelyik mezőt nem tölti ki, úgy a rendszer nem engedi tovább a vásárlást folytatni, hanem a ki nem töltött mezőt pirossal jelzi a felhasználónak. Ezeknek a mezőknek a kitöltését követően a „Következő” gombra kattintással a rendszer átirányítja a felhasználót a PayU biztonságos fizetési felületére, ahol a tranzakció végrehajtásra kerül. Felhívjuk felhasználóink figyelmét arra, hogy a fizetés külső szolgáltató bevonásával történik, a bankkártyával kapcsolatos adatokat rendszerünk nem ismeri meg, nem rögzíti és ebből kifolyólag nem is tárolja. A PayU Hungary Kft. fizetési tájékoztatója az oldal alján lévő „PayU” ikonra kattintással bármikor elérhető, ami külön ablakban nyílik meg.

4.4.5. A fizetés sikeres teljesítése után a felhasználó visszatérhet az www.enido.hu oldalra, ahol egy üzenet értesíti, hogy a kreditek jóváírása rövidesen megtörténik. A weboldalon megvásárolt kreditek jóváírásának feldolgozása folyamatos. A kreditek jóváírása ezt követően automatikusan, néhány percen belül megtörténik a felhasználó javára, ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy a banki átutalással történő fizetés esetén a jóváírás több napot vesz igénybe. A vásárlásról a PayU rendszere egy automatikus e-mail üzenetben tájékoztatja a felhasználót arról, miszerint a fizetés sikeresen megtörtént.

4.4.6. A felhasználó a vásárlás menetét bármikor, kötelezettségvállalás nélkül megszakíthatja, valamint lehetősége van arra is, hogy a „Vissza” gombra kattintva visszatérjen a megelőző lépéshez, mert erre kattintva megjelenik az előző oldal, ahol lehetősége van az általa korábban megadott adatok módosítására is.

5. A SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELE, A MEGVÁSÁROLT KREDITEK FELHASZNÁLÁSA

5.1. A weboldal üzemeltetője a PayU fizetési rendszeréből kapott fizetési visszaigazolásától számítva azonnal lehetővé teszi a felhasználó számára a megvásárolt szolgáltatás igénybevételét, azonban ez a visszaigazolás nem esik egybe felhasználónak küldött teljesítési visszaigazolással. A határidőn belül igénybe nem vett szolgáltatások esetén a megrendelés díját a weboldal üzemeltetője nem téríti vissza, illetve a szolgáltatás igénybevételét nem áll módunkban ismételten elindítani.

5.2. A bejelentkezett felhasználó a felső menüpontban a „Szakértők” feliratra kattintva továbbléphet arra az oldalra, ahol a szakértők mindegyike fényképpel megjelenített és innen az adott szakértő nevére és fényképére kattintással elérhető az adott szakértő adatlapja, illetve adott szakértők adatlapjai a kezdőoldalról azonnal is elérhetőek.

5.3. A szakértő adatlapján lehetőség van az éppen nem elérhető („offline”) szakértőnek üzenetet küldeni az „Üzenetek” ikonra kattintással, továbbá az éppen „szabad”, azaz elérhető (online) szakértővel ingyenes, azonnali üzenetküldéses konzultáció kezdeményezhető a „Konzultáció” ikonra kattintással. A felhasználó az élő videókép melletti „Ide írja üzenetét” mezőbe írhatja be üzenetét, amelyre a szakértőtől választ vár. Ezt az üzenetet és az arra adott szakértői választ, tehát az azonnali üzenetváltás teljes szövegét bármelyik felhasználó láthatja, aki éppen az adott szakértő adatlapján a „Konzultáció” menüpontba belépett. Az egyéni, élő videós konzultáció a videókép alatti „Konzultáció kezdeményezése” feliratra történő kattintással kezdhető meg, amelyre válaszul a rendszer megkérdezi a konzultáció típusát (csoportos vagy privát) és megadja annak az adott szakértőnél megszabott árazását. Ennek kiválasztását követően a rendszer automatikusan elindítja a konzultációt és ezzel egyidejűleg megkezdi a kreditek csökkentését.

5.4. A felhasználó a konzultációt bármikor befejezheti az élő videókép melletti jobb felső sarokban történő „X” jelre történő kattintással; ezt követően a rendszer kérdésére a kilépési szándékot meg kell erősíteni, majd ezzel a konzultáció véget ér.

5.5. A konzultáció legrövidebb ideje a felhasználó által szabadon választott, azonban a rendszer 30 perc díját az igénybe vett szolgáltatási időtől függetlenül levonja a felhasználó kreditjéből. A felhasználó a kurzornak az élő videóképre történő mozgatásával megjeleníthet egy menüt a kép bal oldalán és ebből az ikonsorból a legalul lévő órajelre kattintva a képen megjelenik az egy órából még hátralévő időmennyiség, illetve a felhasználó által a kreditjei terhére még igénybe vehető időmennyiség, amennyiben ez kevesebb.

5.6. A felhasználónak lehetősége van olyan szolgáltatás igénybevételére is, amely alapján a weboldalra feltöltött egyéb, nem ingyenes tartalmakat is el lehet érni, amelyekről a weboldal üzemeltetője mindig külön tájékoztatást ad.

6. EGYÉNI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS ÉS PANASZKEZELÉS

6.1. Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a weboldalon elérhető szolgáltatások igénybevételéhez az alábbi számítógépi eszközökkel és számítógépi programokkal kell rendelkeznie:

• működő személyi számítógép (minimális gépigény: min. 1 GB RAM, legalább 1024×768 pixel képfelbontású monitor, mikrofon és hangszóró vagy más hanglejátszásra alkalmas eszköz; a cam to cam (kétirányú kamera) szolgáltatás igénybevételéhez külön: beépített vagy külön csatlakoztatott webkamera)

• operációs környezet: Windows XP vagy annál újabb verziójú operációs rendszer, web böngésző, Adobe flash player),

• legalább 2 Mbit/sec letöltési és cam to cam (kétirányú kamera) szolgáltatás igénybevételéhez 0,5 Mbit/sec. feltöltési sebességű internetkapcsolat.

6.2. A weboldal üzemeltetője a weboldalon elektronikus kereskedelem keretében közvetített szolgáltatásokat értékesít, ezért a szolgáltató partnerek által meghatározott szolgáltatások minőségéért nem tartozik felelősséggel. Amennyiben a szolgáltatás igénybevétele során a felhasználót bármilyen kár érné vagy esetleg személyi sérülést szenvedne, úgy a weboldal üzemeltetője ezzel kapcsolatos valamennyi felelősségét kizárja, felhasználó kárigényével kizárólag a szolgáltatás nyújtójához fordulhat.

6.3. A távollevő között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet alapján a felhasználó a kreditek megvásárlásától számított tizennégy (14) napon belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg a még fel nem használt kreditek erejéig. Az elállási jogot a felhasználó a weboldal üzemeltetőjéhez címzett egyoldalú és egyértelmű nyilatkozattal gyakorolhatja.

6.4. A weboldal üzemeltetője a felhasználói panaszokat a ugyfelszolgalat@enido.hu elektronikus levelezési címen kezeli.

7. SZERZŐI JOGOKKAL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

7.1. A weboldal és a weboldalon található valamennyi tartalom, leírás, grafika, ábra a weboldal üzemeltetője, illetve adott esetben a szolgáltatók kizárólagos tulajdonát képezi. A weboldal a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban: Szjt.) 7.§-ban meghatározott gyűjteményes műnek minősül és mint ilyen, teljes egészében szerzői jogi védelem alatt áll.

7.2. A weboldalon bármikor és bármilyen formában, illetve módon közzétett videófelvételek nem minősülnek a Szjt. 68.§ (2) bekezdése szerinti tudományos ismeretterjesztő adásnak, hanem azok a Szjt. 82.§ (1) bekezdése értelmében filmalkotásnak minősülnek, amelyek szerzői jogi védelem alatt állnak. A szerzői jogok kizárólagos jogosultja a Szolgáltatás Szervező, mint a videófelvételek előállítója.

7.3. A Szolgáltatás Szervező hozzájárulása szükséges ahhoz, hogy a közzétett videófelvételeket:

a) többszörözzék;

b) terjesszék, ideértve a nyilvánosság részére történő haszonkölcsönbe adást is;

c) vezeték útján vagy bármely más eszközzel vagy módon úgy tegyék a nyilvánosság számára hozzáférhetővé, hogy a nyilvánosság tagjai a hozzáférés helyét és idejét egyénileg választhassák meg.

7.4. A videófelvételek részletét – az átvevő mű jellege és célja által indokolt terjedelemben és az eredetihez híven – a forrás, valamint a Szolgáltatás Szervező megnevezésével bárki idézheti, azonban a Szolgáltatás Szervező és az egyes szereplők személyhez fűződő jogát sérti a közzétett videófelvételek mindenfajta eltorzítása, megcsonkítása, továbbá minden egyéb olyan megváltoztatása vagy a videófelvétellel kapcsolatos más olyan visszaélés, amely a Szolgáltatás Szervező és az egyes szereplők becsületére vagy hírnevére sérelmes lehet.

8. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

8.1. A jelen ászf. hatálya a weboldal üzemeltetője által az enido.hu címen üzemeltetett weboldalra és az azon keresztül, a weboldalon értékesített szolgáltatásokra terjed ki. A weboldal üzemeltetője fenntartja magának a jogot az ászf. egyoldalú módosítására, amelyről a felhasználókat előzetesen, legalább 8 nappal az új rendelkezések hatályosulása előtt a weboldalon történő közzététellel tájékoztatja. Az esetleges módosítások a már leadott megrendelésekre nézve nem hatályosak.

8.2. A weboldal működtetője egyben fenntartja magának a jogot arra is, hogy a weboldal bármely részét bármikor megváltoztassa vagy akár megszüntesse.

8.3. A jelen ászf.-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet előírásai irányadóak. Amennyiben az ászf. valamely rendelkezése érvénytelennek bizonyulna, az nem érinti a többi rendelkezés érvényességét, az érvénytelen rendelkezés helyébe automatikusan a jogszabályoknak megfelelő rendelkezés lép életbe.

8.4. Az ászf-fel kapcsolatos valamennyi vita eldöntésére a hatáskörrel rendelkező illetékes rendes magyar bíróságok jogosultak.