Január 28-án, szombaton hajnalban a Nap együttáll a Holddal, vagyis újhold lesz. Ez a buddhista újév kezdete. A kínai asztrológia szerint ekkor indul a tűz Kakas éve.
Ennek azért is van nagy jelentősége, mert most valami új kezdődik el: új esélyt kapunk, hogy az újévben valóban új időszámítás kezdődjön el. Ennek aktualitását tovább fokozza, hogy az újholddal egy időben a Mars belép a Kosba, ami a tavasz kezdetét szimbolizálja. Nem szó szerint, hanem szimbolikusan: vége a téli álomnak, jöhet a tavasz, visszatérhet az élet.
Az újhold a Vízöntő jelében a szabadságot, főleg a szellem szabadságát szimbolizálja. Megerősödhet bennünk a szabadság iránti vágy. Bárhol élünk, bármilyenek a körülményeink, bármi a munkánk, ez az újhold azt a kérdést teszi fel nekünk, hogy miben akarunk megújulni, és hogy tényleg készen állunk-e az újra. Ha szilveszterkor elszalasztottuk megfogalmazni ezeket, akkor szombaton új esélyt kapunk. Amennyiben akkor megtettük, most megerősíthetjük.

screen-shot-2016-11-28-at-11-53-02-am

Újhold napján halványzöld gyertyát kell gyújtani, mert a halványzöld a rügy, a növekedés színe. Ugyanis újholdtól nő a Hold, és vele mindaz, amit kívántunk.
Ez az újhold a Vízöntő szülöttek számára a születésnapjuk közelében különösen intenzív hatású. Tehát ők egész évben ezen a napon kívánhatnak a leghatékonyabban.
A Vízöntő szülötteken kívül az Ikrek és a Mérlegek is élvezhetik az újhold kedvező hatását. De természetesen a többi jegynek sem szabad kihagynia ezt a rendkívüli esélyt.

 

Ágitól még többet olvashattok itt!

 

szekelyhidi-agiSzékelyhidi Ági

személyiség-, és sorselemző