Október 16-án, vasárnap kora reggel (6 óra 24-kor) a Kos Hold és a Mérleg Nap egymással pont szembe kerülnek. Ezt nevezzük teliholdnak. Ilyenkor a Nap „telibe” világítja a Holdat a Földről nézve.
A Kos az önzésünket, az egónk felerősödését szimbolizálja. Ennek eredményeképpen kevésbé vagyunk érzékenyek mások igényeire. Így könnyen ránk foghatják, hogy önzőek vagyunk. Kiállhatunk magunkért, de ezt nem szabad mások rovására tennünk.

A Nap az öntudat, a Hold az ösztön. Amiben a Mérleg jó, abban a Kosnak van tanulnivalója: Úgy tudunk jó csapatjátékosokká válni, ha megkérdezzük, hogy mások mire vágynak, mi az igényük. Ez a kérdés akkor is kedvező hatású, ha pontosan tudjuk, hogy mit fog válaszolni a másik. Ha sikerül érzékeltetnünk, hogy számít a másik véleménye, akkor csökkenhet a feszültség, vagyis a vita kirobbanásának az esélye.

Közben nem szabad a saját igényeinket teljesen elnyomni, mert az váratlanul törhet fel belőlünk. A Mérleg Nap rávilágít az optimális egyensúlyra, ha hallgatunk belső napunkra = bölcs részünkre.
A Kos és a Mérleg szülöttek vigyázzanak a legjobban magukra és a kapcsolataikra! De a Rákoknak és a Bakoknak sem árt a józanság. Természetesen a többi jegy szülöttje is legyen mértékletes!

szekelyhidi-agiSzékelyhidi Ági

személyiség-, és sorselemző