Erre a rettentően egyszerű, de annál finomabb ételre egy kis hangulatos török büfében akadtam rá. Az egyszerűsége abban rejlik, hogy mindent csak beledobunk a lábasba és készre főzzük. :)

Hozzávalók:

  • 30 dkg vöröshagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 40 dkg lecsópaprika
  • 60 dkg burgonya
  • 45 dkg cukkini
  • 60 dkg paradicsom
  • olaj
  • só, bors

A finomra vágott vöröshagymát 3-4 evőkanál olajon megdinszteljük. A dinsztelés közben már megsózhatjuk, hogy hamarabb összeessen. Ezútán a felkarikázott sárgarépát, parrikát, a felkockázott burgonyát, paradicsomot rádobjuk a hagymára. Eközben összevágjuk a cukkinit és azt is hozzáadjuk a  zöldségekhez.

A paradicsom már levet engedett, de ha szükséges önthetünk még hozzá vizet. A lényeg, hogy a zöldségket szinte teljesen lepje el a lé. Ízesítjük sóval és borssal, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Köretként adhatunk hozzá kölest, vagy barna rizst.

Ez a mennyiség legalább 6-8 főre elegendő. Igény szerint adhatunk még hozzá padlizsánt és/vagy zöldbabot is.

Egy adag köret nélkül 28 CH-ot tartalmaz. Inzulin és cukorérzékenyeknek érdemes a burgonyából kevesebbet használni és inkább előbb említett padlizsánnal gazdagítani.

Jó étvágyat hozzá! :)